Blogg
Studenten!
9 Jun 2017
Hej på er!
Hoppas ni har en bra början av vår fina regniga sommar ;) student firande och skolavslutningar mm!
Vet inte hur vädret varit hos er men här är de typisk svensk sommar, regn, sol, hagel, åska, sol, orkan vindar, vindstilla, spöregn om vartannat...
TUR man kan ha en anledning inte fokusera på vädret utan får äran göra tårtor åt er!!
Idag har jag lämnat över en studentårta till en bekant! Jag hoppas dom blev nöjda, jag vart iaf nöjd med slutresultatet och mousserna va kanon goda när ja och dottern smaka på dom :D
normalt gör jag 3 bottens tårtor men just denna har 4 bottnar... men receptet är på en botten som delas 2 gånger dvs 3 bottnar. Jag tog alltså 1 hel botten sen en bit av en annan botten.... (känns som ja gör detta mer förvirrande än va de är!?)
2 lager med hallon mousse och ett med choklad!!!
Hoppas ni gillar de jag/vi gör här på sidan!
Ha en härlig helg på er!
//Lizz
_____________________________________________________________________
Tårtan
Botten: (delas 2 gånger så det blir till en tårta med två lager fyllning)
4ägg
2dl socker
1dl mjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
Vispa ägg och socker i ca 3 minuter till en fluffig massa, blanda ner resten, in i ugnen ca 15-25 min.
Låt svalna het innan ni skär upp den.
175 Grader i ugnen.
Hallon mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)
250g frysta hallon
1dl socker
3tsk gelatinpulver (4-6 blad)
2dl grädde.
Koka hallonen och socker, sila bort klumpar och frön. Blanda in gelatinet i hallonsåsen och låt svalna nästan helt.
Vispa grädden ganska hårt, blanda in hallonsmeten i grädden. Ställ i kylen någon timme att stelna lite innan ni har på den på tårtan.
Choklad mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)
1-2msk kakao
2 dl grädde
2tsk gelatin pulver
1 msk vaniljsocker
½ dl socker.
Låt gelatinet svälla i vatten enligt anvisningar på förpackning.
Vispa grädden ganska hårt, blanda i resten av ingredienserna, smaka av om de ev behövs mer socker eller kakao. Ställ i kylen att stelna lite innan ni har på den på tårtan.
Dekorationen är av flowerpaste - vill ni köpa så hör av er då jag är återförsäljare av just det märket jag själv använder.
Tårtor och ännu mer tårtor!
5 Jun 2017
Hej på er!!
Lizz här, hoppas ni har en fatiastisk dag!!
Det har iaf jag, precis levererat en tårta till en tjej som fyller 25 idag!
Här har ni resultatet, receptet hittar ni längst ner i inlägget!
Och just nu håller jag på med en till tårta till en annan tjej som också fyller år idag men som ska firas i morgon! Bilder på den tårtan får ni en annan dag!!
Men kan avslöja att fjärilar är temat på den!
Tårtan
Botten: (delas 2 gånger så det blir till en tårta med två lager fyllning)
4ägg
2dl socker
1dl mjöl
1dl potatismjöl
1tsk bakpulver
Vispa ägg och socker i ca 3 minuter till en fluffig massa, blanda ner resten, in i ugnen ca 15-25 min.
Låt svalna het innan ni skär upp den.
175 Grader i ugnen.
Hallon mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)
250g frysta hallon
1dl socker
3tsk gelatinpulver (4-6 blad)
2dl grädde.
Koka hallonen och socker, sila bort klumpar och frön. Blanda in gelatinet i hallonsåsen och låt svalna nästan helt.
Vispa grädden ganska hårt, blanda in hallonsmeten i grädden. Ställ i kylen någon timme att stelna lite innan ni har på den på tårtan.
Choklad mousse: (räcker till 1 tjockt lager på en normalstor tårta)
1-2msk kakao
2 dl grädde
2tsk gelatin pulver
1 msk vaniljsocker
½ dl socker.
Låt gelatinet svälla i vatten enligt anvisningar på förpackning.
Vispa grädden ganska hårt, blanda i resten av ingredienserna, smaka av om de ev behövs mer socker eller kakao. Ställ i kylen att stelna lite innan ni har på den på tårtan.
Dekorationen är av flowerpaste - vill ni köpa så hör av er då jag är återförsäljare av just det märket jag själv använder.
Bladen är av grädde färgad med hushållsfärg.
Kalas bakning!
28 May 2017
Hej på er!
Förra helgen firades Lucas 14, Tor 12 och Caroline 12år!! (Lizz barn)
Detta skulle ju såklart firas ordentligt med tårtbakning! *jippie!!!*
Vi frågade kalasbarnen vad de ville ha för tårtor, fick väldigt klara direktiv av både Tor och Caroline medans Lucas sa vi fick göra som vi ville! Och de gjorde vi såklart.. Dock på grund av tidsbrist hann vi inte göra egna tårtbottnar utan köpte färdiga och skärde till för att passa ändamålet.
Alla recept är skrivna längst ner i detta inlägg!
Caroline
Innehåll:
Vaniljkräm
Hallon mousse
Sockerkaksbotten
Utanpå:
Chokladsmörkräm
Marabou mjölkchoklad
Smarties
Skittels
Dumle
Center
Tor
Innehåll:
Choklad mousse
Jordgubbs sylt
Sockerkaksbotten
Utanpå:
Vaniljsmörkräm
Sockerpasta - grön, gul(bokstäver och tröja) och vit (fotbollen)
Kristyr - de vita linjerna
Svart pastafärg - målade dit detaljerna med.
Lucas
Innehåll:
Choklad mousse
skivade färska jordgubbar
jordgubbssylt (tunt lager under jordgubbarna)
Utanpå:
Vaniljsmörkräm
Hard topping - choklad.
Färska jordgubbar
Färska blåbär
____________________________________________________________________________
Smörkräm - grundrecept:
100gr smör
2dl florsocker
2tsk vaniljsocker
(för choklad tillsätt 2-3 msk kakao)
Ställ fram smöret så det blir rumstempurerat, blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa tills det blir en slät massa.
Mousse - Hallon
2,5dl grädde
250gr färska hallon (EJ frysta!)
2msk socker
2tsk vaniljsocker
1tsk gelatinpulver - följ instuktioner på förpackning.
Blanda 200g hallon med grädden tills den blir fluffig. Tillsätt socker, vaniljsocker och gelatin och blanda till fast konsistens utan att övervispa grädden. I slutet häller du i de sista hallonen för att få bitar av hallon i moussén.
Notera att detta INTE är en slät mousse utan en med lite bitar i.
Mousse - Choklad
2,5 dl grädde
2msk socker
2tsk vaniljsocker
2-3msk kakao
(eventuellt 1tsk gelatinpulver om man ska göra en chokladmousse som ska bli hög och hårdna lite mer)
Blanda alla ingredienser med elvisp tills det blir en fast, slät konsistens.
Leverans!
17 May 2017
Det är alltid kul med paket, speciellt när det är något man väntat på!
Idag kom mitt paket från SugarKitchen! Som ni kan se på bilderna nedan så var det fullsmockat med saker för bakning!
Ser verkligen fram emot att få använda dessa prylar och att få ha äran att sälja dessa produkter till er med!
Eftersom ja nu mer är Oberoende återförsäljare av SugarKitchens produkter får ni hemskt gärna höra av er om ni vill kolla i katalogerna, beställa nått eller kanske ha ett "homeparty" hemma hos er!? Kanske med ett tema?
Cupcakes, göra sockerblommor, täcka tårtor, cakepops? Ja de finns inget slut på Idéerna tror ja!?
Sugen på att ha en visning hemma hos dig?
Och att vara värdinna? Boka en tid med mig så kan du även diskutera om du vill ha ett tema? En helt vanilg visning går också bra. Och du som värdinna får SJÄLVKLART en gåva, vad det är beror på vad dina gäster och du handlar för.
Tveka inte, bli först bland ditt kompisgäng att bjuda hem kompisarna på en rolig kväll med sötsaker och bakning i fokus!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Hälsningar från Lizz!
Tårtor för alla tillfällen!
16 May 2017
Hej på er!
Lizz här, tänkte bara dela med mig av mina senaste tårtor jag gjorde i helgen som var.
Det fick mig att önska det fanns en anledning göra en stor pampig bröllopstårta...
Har så mycket idéer till tårtor men kan inte låta ungarna äta upp allt jag gör :o Så jag får helt enkelt hoppas på att någon jag känner behöver hjälp med en tårta framöver ;)
Dessa två gjorde jag i helgen!
Väldigt kul att göra både blommor och spets..
Nästa lördag (27e maj) åker jag till uppsala för att gå en kurs i sockerblommor! Ser verkligen fram emot detta och att få dela med mig av mina nya kunskaper med er (som jag förhoppningsvis får när jag är där)
Ska även gå introduktion i mitt ny jobb som oberoende konsulent för SugarKitchen. Vill ni ha ett homeparty framöver med inriktning bakning/tårtor/redskap mm så hör av er vetja!
Det ska bli så kul det här!!
Ha en skön kväll!
Cupcakes!
13 May 2017
Hej!
Idag har jag (Lizz) gjort cupcakes inför Eurovision ikväll. Men har valt att använda grädde på toppen då barnen föredrar detta och det faktiskt är dem som ska äta upp detta i slutändan.. Gäller å lyssna på sina "kunder" *hahaha*
Nedan får ni bilder och recept på det vi gjort!
Recept på muffins:
50g smör
1 1/4dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl mjöl
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt på ugnen på 225 grader.
Smält smöret, blanda socker och ägg fluffigt.
Blanda försiktigt ner mjölk och smör i smeten.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd sedan ner det i smeten.
Häll upp i formar (räcker till 12-15 st)
Låt stå i ugnen tills de är klara (varierar väligt beroende på ugn!)
Blanda frostingen/grädden medans muffinsarna står och svalnar.
Gör dekorationerna klara om du ska använda tex sockerpasta.
Dekorera sedan när muffinsarna är helt kalla (annars smälter frostingen/grädden)
Använd hushållsfärg för att få lite roligare färger på frostingen!
Chokladpops!
9 May 2017
Hej på er allihopa där ute!
Jag(Lizz) och Tezz har tillsammans startat denna hemsida och blogg för att visa våra kreationer inom tårt/bak konst!
Vi kommer dela med oss av tips, trix och idéer och självklart massor av bilder på det vi gör!
Ja tänkte inviga bloggen med Chokladpops!
Vad behöver man?
*popsticks - eller vanliga blompinnar som man kapar av.
*frigolit eller liknande att sätta ner popsen i.
* ingredienser till chokladbollar:
3dl havregryn
100g smör
1msk vatten/kaffe
1tsk vaniljsocker
4 msk socker
4msk kakao
(räcker till ca 10 chokladpops)
*choklad att smälta och ha på bollarna
*dekorationer
Börja med att göra chokladbollssmeten. Rulla till bollar och lagg på ett fat.
Smält lite choklad, doppa pinnarna/popsticksen i chokladen och stick in dom i chokladbollarna.
Ställ sedan in dem i kylen tills chokladen stelnat ordentligt.
Smält mer choklad och doppa popsen i den, dekorera med det du känner för!
Tips är att skaka popsen lite så att chokladen rinner av innan du doppar dem i tex strössel och sedan ställer dom för att torka.
(bra tips för å smälta choklad är att använda en kopp i mickron, lagomt stort för detta!)